Jak vybrat kompresor


Chcete si koupit nový kompresor
a potřebujete s výběrem poradit? Není nic jednoduššího, než nás kontaktovat. Naši proškolení prodejci vám s výběrem poradí a doporučí nejvhodnější produkt pro vámi požadované účely.

Kontaktovat nás můžete několika způsoby:

  1. přes chat (v pravém dolním rohu stránky),
  2. e-mailem na adrese prodejna@kompresor.cz,
  3. telefonicky na tel. čísle 734 254 101,
  4. osobně nás navštivte v některé z našich provozoven v Lukově, Olomouci a Brně.


JAK VYBRAT SPRÁVNÝ KOMPRESOR PODLE VÝROBCE?

Rádi vám doporučíme nejvhodnější typ kompresoru a výrobce pro vaše účely. Obecně však platí prostudovat si o výrobci co nejvíce dostupných informací a referencí. Měli byste si rovněž prověřit dostupnost náhradních dílů, protože za určitou dobu provozu budete náhradní díly potřebovat, ať už k běžné údržbě nebo opravě. Důležitá je také informace, zda má daná značka v České republice zastoupení a servisní centrum. To vám ušetří spoustu starostí a nákladů za servis a opravy.

V naší nabídce máme kvalitní pístové kompresory a šroubové kompresory evropské produkce od italských výrobců, českých výrobců a německých výrobců. Na všechny námi dodávané pístové a šroubové kompresory poskytujeme záruční a pozáruční servis, náhradní díly máme přímo od výrobce a držíme je skladem. Více se o servisu kompresorů můžete dočíst v našem článku Servis kompresorů a služby.


JAKÝ DRUH KOMPRESORU VYBRAT?

V naší nabídce máme pístové kompresory pro hobby využití, profesionální kompresory, průmyslové kompresory, medicinální a dentální kompresory a vysokotlaké kompresory.

Pokud hledáte kompresor pro občasné využití, například nafukování pneumatik, bazénů, míčů atd., není nutné se zvlášť zabývat jeho sacím výkonem. Hodnota, která by vás v tomto případě měla zajímat je hodnota maximálního tlaku. Takový kompresor nepotřebuje tlakovou nádobu jako zásobník energie.

V případě, že hledáte kompresor pro připojení k pneumatickému nářadí, je nutné si předem zjistit jeho spotřebu vzduchu a následně vyberete vhodný typ kompresoru s odpovídajícím výkonem. S tímto problémem jsme připraveni vám poradit a doporučit ten nejvhodnější kompresor. Stáčí nás  kontaktovat.


OLEJOVÝ KOMPRESOR NEBO BEZOLEJOVÝ KOMPRESOR?

Olejové kompresory, jak již uvádí název, využívají k mazání válce olej. U tohoto typu kompresoru se olejové páry dostávají do stlačovaného vzduchu. Tento kompresor je tedy vhodný pro připojení k pneumatickému nářadí.

Bezolejové kompresory nemají klasický píst kvůli zamezení nadměrného tření. Tyto kompresory nemají tedy ve stlačeném vzduchu obsaženy olejové páry a jsou vhodné pro využití v potravinářském průmyslu, medicíně atd.


JAK ZJISTIT VÝKON KOMPRESORU?

Jedním ze základních údajů kompresoru je sací výkon a maximální tlak v tlakové nádobě. Objem tlakové nádoby udává, jaký objem energie je naakumulovaný v podobě stlačeného vzduchu k okamžitému použití.

Sací výkon kompresoru je jednoduše řečeno objem válce vynásobený počtem otáček. Hodnota se udává v jednotkách l/min. Toto je relevantní údaj o výkonu kompresoru, který udává každý výrobce. 


JAK VELKOU TLAKOVOU NÁDOBU VYBRAT?

Tlaková nádoba kompresoru je zásobník energie ve formě stlačeného vzduchu. Pro výběr velikosti tlakové nádoby je dobré vědět, zda se budou v odběrech stlačeného vzduchu vyskytovat nárazové intenzivní odběry. Stačí vaše požadavky sdělit našim prodejcům a my už vám poradíme, který produkt vybrat.


HLUČNOST KOMPRESORU

Hlučnost kompresoru je také důležitý parametr. U každého výrobce je možné zjistit parametr hlučnosti kompresoru a obecně platí, že čím vyšší otáčky kompresoru, tím je vyšší hlučnost.

vyber-kompresoru-fini