Výběr regulační techniky

Dostáváme mnoho dotazů týkajících se výběru vhodné regulační techniky ke kompresorům. A o tom, jakou vybrat a k čemu se nejčastěji regulační technika používá poradíme v tomto článku.

Regulační techniku budete potřebovat pro přivedení optimálně upraveného stlačeného vzduchu k pneumatickému nářadí a jinému zařízení tak, aby mohlo pracovat s co nejvyšší účinností, s co nejdelší životností a s co nejmenšími provozními náklady

Základní elementy regulační techniky

Mezi nejběžněji používanou regulační techniku ke kompresorům patří regulátor tlaku, filtrace a maznice.

Regulátor tlaku je často označovaný jako redukční ventil, který zreguluje/nastaví tlak vzduchu tak, aby byl na výstupu pro právě používané nářadí, nástroje či zařízení ideální.

Filtrace vyčistí vzduch od mechanických nečistot a kondenzátu, aby se nářadí a nástroje nezanášely a jejich životnost byla co nejdelší.

Maznice jsou nejjednodušším řešením efektivního přimazávání pneumatického nářadí, aby mohlo pracovat na plné obrátky.

Jak zvolit vhodnou regulační techniku?

Pokud používáte ke své práci nástroje či nářadí, které nepotřebuje "přimazávat" a hlavním cílem je získat regulovaný stlačený vzduch vyčištěný od hrubých nečistot a kondenzátu, bude vám stačit pořídit filtr regulátor, který tyto požadavky plnohodnotně splňuje. 

V případě, že používané pneumatické nářadí je nutné "přimazávat", doporučujeme zvolit sestavu filtr regulátoru a maznice. Tato kompletní sestava se označuje jako úpravná jednotka, která se vyznačuje svou kompaktností, úsporou místa i úsporou nákladů.

Naše společnost JANUŠKA KOMPRESORY s.r.o. působí na českém trhu v oblasti stlačeného vzduchu již od roku 1992 a jako spolehlivý dodavatel kompresorových stanic a dalšího příslušenství jsme s léty zkušeností navázali spolupráci se společností Metal Work, jakožto s precizním výrobcem regulační techniky.

  • NEW DEAL
  • SYNTESI
  • BIT

Regulační technika řady NEW DEAL

Regulační technika řady NEW DEAL je předchůdcem všech ostatních úpravných jednotek Metal Work.

New Deal je vhodná především do těžkého průmyslu pro použití stlačeného vzduchu při vysokých tlacích, pro aplikace s kritickými teplotami a zhoršenou kvalitou okolního prostředí. Přednosti této řady spočívají v robustní konstrukci ze speciální slitiny kovu, výborné kvalitě a vysoké spolehlivosti.

Regulační technika řady SYNTESI

Regulační technika řady SYNTESI je úspěšným výsledkem třicetileté zkušenosti ve vývoji úpravných jednotek stlačeného vzduchu Metal Work.

Přednostmi SYNTESI je jeho kapacita, která je mnohem větší než u jiných úpravných jednotek stejné velikosti a poskytuje řadu funkcí, které u běžných úpravných jednotek nejsou obvyklé nebo jsou nabízeny jako volitelné. Například uzamykatelný stavěcí uzávěr, přídavné pneumatické výstupy na přední i zadní straně těl, regulace s kompenzací pro dosažení vysoké přesnosti i při kolísavém vstupním tlaku a s rychlým odvzdušněním, nesmyvatelné označení, automatické odkalování již u velikosti 1 a vizuální kontrola hladiny kondenzátu v rozsahu 360°. Tělo SYNTESI je vyrobeno z technopolymeru a závitové připojení z poniklované mosazi.

Regulační technika tady BIT

Úpravné jednotky série BIT se vyznačují malými rozměry, nepatrnými tlakovými ztrátami, dlouhou životností a výborným poměrem cena - výkon. Díky technickým přednostem je úpravná jednotka série BIT vhodná k použití v blízkosti pohonů.

Téměř všechny výrobky Metal Work jsou vyráběny ve vlastním závodě. To umožňuje kontrolu celého výrobního procesu, který začíná výběrem surovin a končí finální montáží. Tento systém zaručuje zákazníkům plně kontrolovaný výrobní proces a výrobky vynikající kvality. Data z výroby a testování výrobků podléhají neustálé kritické analýze, díky níž jsou výrobky i samotná výroba ustavičně zdokonalovány.
Všechny výrobky firmy Metal Work odpovídají evropským i jiným standardům včetně elektromagnetické kompatibility (Certifikát EMC).