Vinařství
Proč využívat dusík ve vinařství?
Dusík omezuje oxidační poškození vína a prodlužuje jeho trvanlivost. Pomáhá eliminovat mikroorganismy a vývoj bakterií. Volný prostor vyplňuje dusík a tak není žádný volný prostor pro vstup vlhkosti, který podporuje vznik bakterií. Použití dusíku při lahvování vína eliminuje přítomnost kyslíku a tím zabraňuje oxidační degradaci vína.
Využití generátorů dusíku ve vinařství:
Lahvování vína
Významným problémem při procesu plnění vína do lahví je tok kyslíku z unášeného vzduchu. Použití dusíku eliminuje přítomnost kyslíku a tím zabraňuje oxidační degradaci vína. Proplachování lahví dusíkem také snižuje spotřebu vody.
Udržení kvality
Přítomnost dusíku o vysoké čistotě snižuje hladinu kyslíku a tím brání škodlivé mikrobiologické aktivitě v zařízeních a potrubích, což má pozitivní vliv na kvalitu vína.
Skladování
Přivedením dusíku do horního prostoru zpracovatelských a skladovacích nádrží je vysoce účinný způsob, jak zabránit oxidaci a chránit víno před znečišťováním kvasinkami a bakteriemi.
Potřebujete poradit s výběrem generátoru dusíku? Rádi vám se vším pomůžeme, kontaktujte nás ještě dnes.