Atlas Copco představuje nový kompresor

Šroubový kompresor ZR 90-160-VSD+ patří mezi nejnovější bezolejové rotační kompresory od společnosti Atlas Copco. Díky použitým inovativním technologiím dosahuje až 35% úspory elektrické energie a zaručuje tak rychlou návratnost investic.

Nový šroubový kompresor ZR je k dispozici s integrovaným sušičem nebo bez něj, je vybaven dvěma vysoce účinnými motory s permanentními magnety, nejmodernějšími kompresorovými prvky, novým chlazením a zdokonaleným monitorovacím systémem. Je tak ideální pro použití v průmyslu potravin a nápojů, v elektronickém, automobilovém, textilním či farmaceutickém průmyslu.

atlas-copco-blog

Šroubový kompresor Atlas Copco ZR patří mezi nejnovější vzduchové kompresory v portfoliu Smart AIR společnosti Atlas Copco. Tento šroubový kompresor "Plug and Play" je umístěn v kompaktním, zvukotěsném krytu.
Konstrukce pohonu kompresoru Atlas Copco ZR 90-160 VSD+ zahrnuje nejpropracovanější technologii pohonu s proměnnými otáčkami (VSD), pohony NEOS kombinované s motory s permanentními magnety. Koncepce duálního motoru s algoritmem inteligentního řízení umožňuje oběma prvkům běžet s různými otáčkami, což optimalizuje účinnost.

"Tím, že šroubový kompresor Atlas Copco ZR 90-160 VSD+ přizpůsobuje výstup tak, aby odpovídal skutečným potřebám, výrazně snižuje spotřebu energie, náklady a dopad na životní prostředí,“ říká Jeroen Hoen, produktový manažer pro bezolejové kompresory. „Vnitřní motory s permanentními magnety a krytím IP66, které jsou navrženy pro špičkovou výkonnost a vysokou spolehlivost, obsahují ložiska mazaná olejem pro dlouhou životnost bez údržby. Kromě toho jsou všechny servisovatelné díly seskupeny k sobě pro snadný přístup a minimální servisní čas.“

Přepracovaný chladič obsahuje vysoce účinný odlučovač vody. Paralelní průtok vody optimalizuje chlazení motoru, prvku i samotného chladiče. Chladiče se zvětšeným nerezovým povrchem zlepšují účinnost chlazení a zajišťují špičkový výkon po dlouhou životnost.

Společnost JANUŠKA KOMPRESORY s.r.o. je distributorem značky Atlas Copco, zajišťuje záruční servis, pozáruční servis, pravidelný servis, opravy a dodávky náhradních dílů.
Naši kvalifikovaní technici jsou k dispozici na telefonních linkách a v případě potřeby vyšleme na místo vybavený servisní vůz pro provedení zásahu. Nabídku šroubových kompresorů najde zde. Pokud potřebujete s výběrem poradit, kontaktujte nás.